Προσφορά INOFERT 30 Sackets

INOFERT 30 Sackets

8024790231033

Ινοσιτόλη και φυλλικό οξύ ειδικό για τη ρύθμιση της λειτουργίας των ωοθηκών.

-18%

16,84 €

13,81 €13.81

Κερδίζετε 3,03 €

Άμεση Παραλαβή / Παράδοση 1-3 ημέρες

Το Inofert είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με ινοσιτόλη και φυλλικό οξύ, το οποίο έχει αναπτυχθεί ειδικά για τη ρύθμιση της λειτουργίας των ωοθηκών.

Εύχρηστο και αποτελεσματικό συμπλήρωμα για τη βελτίωση του μεταβολικού και ορμονικού προφίλ των γυναικών με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Μπορεί επίσης να προστεθεί ως επικουρικός παράγοντας στα πρωτόκολλα ελεγχόμενης υπερδιέγερσης των ωοθηκών.

Διατίθεται σε συσκευασία με 30 φακελάκια, καθένα από τα οποία περιέχει 2 γραμμάρια ινοσιτόλη και 200 μικρογραμμάρια φυλλικό οξύ.

Λαμβάνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό. Δεν περιέχει σακχαρόζη, λακτόζη ή γλουτένη.

Πληροφορίες για την ινοσιτόλη

Η ινοσιτόλη θεωρείται από τους περισσότερους ερευνητές ένας βιταμινούχος παράγοντας του συμπλέγματος βιταμινών B.

Με επιστημονικούς όρους, η ινοσιτόλη είναι μια χημική ένωση που αποκαλείται καρβοκυκλική πολυαλκοόλη, της οποίας η πιο σημαντική μορφή στη φύση είναι η μυοϊνοσιτόλη.

Άλλες μορφές (ισομερή) παρούσες στη φύση είναι: scyllo-, L-chiro, D-chiro- muco-, neo-, allo-, epi-, cis-ινοσιτόλη.

 Η ινοσιτόλη δεν είναι σάκχαρο, αλλά κυκλική αλκοόλη.

Η ινοσιτόλη συντίθεται ενεργά στο εσωτερικό του ανθρώπινου οργανισμού και η παραγόμενη ποσότητα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που προσλαμβάνεται με τη διατροφή.

Οι δύο ιστοί που φαίνεται να εμπλέκονται κυρίως είναι το ήπαρ και οι νεφροί.

Όπως και οι άλλες βιταμίνες της ομάδας B, η ινοσιτόλη είναι υδατοδιαλυτή, λόγος για τον οποίο μια πιθανή πρόσληψη σε καθαρή μορφή δεν προκαλεί δυσανεξία ή τοξικότητα.

Η ινοσιτόλη παρεμβαίνει θετικά:

 • Στη δομή των κυτταρικών μεμβρανών,
 • Στον έλεγχο του μεταβολισμού λιπών και σακχάρων,
 • Στην αύξηση των μαλλιών,
 • Στον έλεγχο της λειτουργίας των νευρικών κυττάρων,
 • Στις διαδικασίες κυτταρικής αύξησης, γονιμοποίησης και απέκκρισης.

Μια διατροφή φτωχή σε ινοσιτόλη μπορεί να προκαλέσει αύξηση της χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων, συσσώρευση λιπιδίων στο ήπαρ (ηπατική στεάτωση) και μείωση των επιπέδων ινοσιτόλης σε όλους τους ιστούς.

Μια διατροφή ανεπαρκής σε ινοσιτόλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού οδηγεί σε χαμηλά επίπεδα ινοσιτόλης στους ιστούς του νεογνού και στο μητρικό γάλα και αυξημένα επίπεδα λιπιδίων στο ήπαρ της μητέρας.

ΠΗΓΕΣ ΙΝΟΣΙΤΟΛΗΣ

Η ινοσιτόλη είναι ευρέως διαδεδομένη στους ζωικούς οργανισμούς όπου σχηματίζει διάφορα φωσφολιπίδια και στους φυτικούς οργανισμούς όπου ανευρίσκεται με τη μορφή φυλλικού οξέος.

Η φυτική μορφή ινοσιτόλης περιέχεται σε πολλά φυτά που χρησιμοποιούνται ως τρόφιμα και αντιπροσωπεύει το 75% του συνολικού φωσφόρου που υπάρχει στους σπόρους δημητριακών.

Οι πιο πλούσιες σε ινοσιτόλη διατροφικές πηγές είναι: 

Πίτουρο Εσπεριδοειδή (εκτός από λεμόνια) Σπόροι δημητριακών ολικής αλέσεως Βρώμη Κόκκοι λεκιθίνης Πεπόνι Φακές Φασόλια Χοιρινό κρέας Ξερά φασόλια Καρύδια Μοσχαρίσιο συκώτι Ρύζι Ρεβύθια • Μοσχαρίσιο κρέας 

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών είναι η πιο συχνή αιτία στειρότητας λόγω χρόνιας ανωορρηξίας σε γόνιμες γυναίκες.

Η ινοσιτόλη ασκεί θετική επίδραση στη λειτουργία των ωοθηκών (μείωση των τιμών ανδρογόνων στον ορό, των τριγλυκεριδίων στο πλάσμα, της αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων ινσουλίνης) και στην επαναφορά ενός φυσιολογικού ωοθηκικού κύκλου με καλύτερη ωρίμανση των ωοκυττάρων.

Επίσης, η χρήση συμπληρώματος ινοσιτόλης, χάρη στην ικανότητά της να αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, συντελεί στη βελτίωση της ποιότητας των ωοκυττάρων και στην αύξηση του αριθμού των ωοκυττάρων που συλλέγονται έπειτα από διέγερση των ωοθηκών σε ασθενείς οι οποίες υποβάλλονται σε διαδικασία Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα, οι θεραπείες της ΣΠΩ με ινοσιτόλη παρέχουν: 

 • Βελτίωση της λειτουργίας των ωοθηκών.
 • Βελτίωση της ινσουλιναιμίας.
 • Βελτίωση του ορμονικού προφίλ.
 • Μείωση των περιφερικών επιδράσεων των ανδρογόνων.
 • • Καμία παρεπόμενη επίδραση.

Η ινοσιτόλη παρέχει οφέλη και στους εξής τομείς:

 • Στην πρόληψη ελαττωμάτων του νευρικού σωλήνα σε συνδυασμό με το φυλλικό οξύ,
 • Στη ρύθμιση του μεταβολισμού των λιπιδίων και στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα,
 • Στη βελτίωση της νευρικής αγωγής σε διαβητικούς, με σημαντική μείωση των συμπτωμάτων,
 • Στη θεραπεία της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής,
 • Στη θεραπεία του άγχους και της αϋπνίας χάρη στην αγχολυτική της δράση.

Προϊόν της εταιρείας ITALFARMACO. Υπέυθυνος κυκλοφορίας στην Ελλάδα: ITF Hellas Α.Ε.

 • Discount: 18%

To ilovepharmacy.gr φέρνει την παραγγελία στην πόρτα σας την επόμενη εργάσιμη μέρα, με δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες αξίας από 35€ και πάνω. Σε παραγγελίες μικρότερης αξίας υπάρχει χρέωση μεταφορικών αξίας 2,60€. Επίσης υπάρχει δυνατότητα παραλαβής από το φαρμακείο μας, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση (Η παραγγελία σας θα είναι διαθέσιμη στο φαρμακείο για 5 εργάσιμες ημέρες από τη στιγμή που την υποβάλλατε)

Αν υπάρξει έλλειψη κάποιου προϊόντος από τους προμηθευτές μας θα σας καλέσουμε άμεσα στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχετε δώσει ώστε να βρούμε μαζί την καλύτερη λύση. Αν υπάρξουν περιπτώσεις καθυστέρησης από απρόβλεπτους παράγοντες (όπως π.χ. η κίνηση στους δρόμους της πόλης, κάποια ατυχήματα κλπ.) θα σας ενημερώνουμε με μηνύματα email και sms.

Οι παραγγελίες που δεχόμαστε ως ώρα 13:00 αποστέλονται από εμάς αυθημερόν, ενώ οι υπόλοιπες την επόμενη εργάσιμη μέσα.

Το Σάββατο κάνουμε παραδόσεις μόνο εντός της Αθήνας και των προαστίων της. Στις υπόλοιπες περιοχές παράδοσης η παραγγελία θα είναι κοντά σας τη Δευτέρα εαν παραγγείλετε Παρασκευή μέχρι τη 13.00.
Οι παραγγελίες που γίνονται το Σαββατοκύριακο χρειάζονται μια εργάσιμη ημέρα επεξεργασία και θα είναι κοντά σας την Τρίτη.

Υπάρχει δυνατότητα αυθημερόν παράδοσης της παραγγελίας σας στην Αθήνα μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και για παραγγελίες που κάνετε ως ώρα 12:00 της ίδιας ημέρας.

Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την εξυπηρέτησή σας.

Αξιολογήσεις Πελατών