• -15%
INOFERT Combi 20 caps

INOFERT Combi 20 caps

8024790231040
0 Reviews
Άμεση Παραλαβή - Παράδοση 1-3 ημέρες
15,42 € -15% 18,14 €

INOFERT Combi 20 caps, συμπλήρωμα διατροφής για  αποκατάσταση των μεταβολικών & ορμονικών παραμέτρων.

 

Το Inofert Combi είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει μυο-ινοσιτόληD-chiro-ινοσιτόλη και φυλλικό οξύ. Η μυο-ινοσιτόλη και η D-chiro-ινοσιτόλη είναι δύο στερεοϊσομερή της ινοσιτόλης. Ένα μόνο ισομερές θεωρείται συνήθως ως η ενεργή μορφή, αλλά στην πραγματικότητα τα δύο ισομερή παίζουν διαφορετικό ρόλο στον οργανισμό. Κάθε ιστός ρυθμίζει την παραγωγή αμφότερων των ισομερών, με σκοπό την επίτευξη μίας συγκεκριμένης αναλογίας που είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία των συστημάτων και των οργάνων.

Διατίθεται σε συσκευασία με 20 κάψουλες, καθεμία από τις οποίες περιέχει 550 μιλιγραμμάρια μυο-ινοσιτόλης, 13,8 μιλιγραμμάρια D-chiro-ινοσιτόλης και 200 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος.

Μπορεί να ληφθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Συνιστάται η λήψη μίας ή δύο καψουλών ημερησίως.

Δεν περιέχει σακχαρόζη, λακτόζη και γλουτένη.

Η ινοσιτόλη

Μερικές από τις πιο πλούσιες σε ινοσιτόλη φυτικές πηγές είναι οι εξής: εσπεριδοειδή, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηροί καρποί (αραχίδες), σπόροι (φύτρο σίτου), οπωροκηπευτικά (φασόλια), μαγιά μπύρας. Τα φρούτα και τα νωπά λαχανικά περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα ινοσιτόλης σε σύγκριση με τα κατεψυγμένα, συσκευασμένα ή αλίπαστα προϊόντα.

Η ινοσιτόλη θεωρείται ότι είναι ένας βιταμινούχος παράγοντας του συμπλέγματος βιταμινών B.

Στον ανθρώπινο οργανισμό ανευρίσκεται στα φωσφολιπίδια και έχει την ικανότητα να διεγείρει την ενδογενή παραγωγή λεκιθίνης. Ο βιολογικός της ρόλος συνίσταται σε μια ειδική δραστηριότητα ελέγχου του μεταβολισμού των λιπών και των σακχάρων, καθώς και της λειτουργίας των κυττάρων του νευρικού συστήματος. Τέλος, είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της τριχοφυΐας και για την πρόληψη της φαλάκρας.

Στις περιπτώσεις αντίστασης στην ινσουλίνη ή διαβήτη τύπου ΙΙ, η ινοσιτόλη βελτιώνει τη συνολική κλινική εικόνα.

Στο πλαίσιο του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών, η ινοσιτόλη μπορεί να φανεί χρήσιμη στην πρόληψη και στην αποκατάσταση φυσιοπαθολογικών μηχανισμών που προκαλούν αλλαγές στον μεταβολισμό και στην αναπαραγωγή. Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν, εξάλλου, ότι η χρήση διαιτητικού συμπληρώματος με ινοσιτόλη συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας των ωοθηκών.

Το φυλλικό οξύ ανευρίσκεται στα πλατύφυλλα πράσινα λαχανικά, στο συκώτι, στα αυγά, ενώ περιέχεται σε μικρές ποσότητες στα φρούτα (εκτός από τα πορτοκάλια), στo κρέας και στο γάλα. Το μαγείρεμα των τροφίμων καταστρέφει μέσα σε λίγα λεπτά όλη σχεδόν την ποσότητα φυλλικού οξέος (90%).

Το φυλλικό οξύ είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που ανήκει στην ομάδα βιταμινών B.

Το φυλλικό οξύ παίζει ένα βασικό ρόλο στο μεταβολισμό των αμινοξέων, στη σύνθεση πρωτεϊνών και νουκλεοτιδίων (κυρίως στην παραγωγή DNA και RNA) και στην επιδιόρθωση των χρωμοσωμάτων. Ως εκ τούτου, έχει ζωτική σημασία για τον φυσιολογικό πολλαπλασιασμό των κυττάρων και για την ανάπτυξη των ιστών.

Η D-chiro-ινοσιτόλη είναι όπως και η μυο-ινοσιτόλη στερεοϊσομερές της ινοσιτόλης. Η D-chiro-ινοσιτόλη συντίθεται στα κύτταρα από τη μυο-ινοσιτόλη με ρυθμό που διαφέρει ανάλογα με το είδος του ιστού στο σώμα. Κάθε ιστός ρυθμίζει την παραγωγή αμφότερων των ισομερών, με σκοπό την επίτευξη μίας συγκεκριμένης αναλογίας που είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία των συστημάτων και οργάνων. Με σκοπό τη διατήρηση αυτής της αναλογίας σε φυσιολογικά όρια, η ημερήσια χορήγηση της D-chiro-ινοσιτόλης πρέπει να είναι μικρή, χωρίς να παραβλέπεται η συγχορήγηση της μυο-ινοσιτόλης.

Συστατικά:

Μυοϊνοσιτόλη, σογιέλαιο, ζελατίνη, γαλακτωματοποιητές: λεκιθίνη σόγιας, τριγλυκερίδια μέσης αλύσου, πολυγλυκερόλης ελαϊκός εστέρας, μονο- διγλυκερίδια λιπαρών οξέων, πλαστικοποιητής: γλυκερόλη, d‑chiro‑ινοσιτόλη, χρωστική: τιτανίου διοξείδιο Ε171, φολικό οξύ.

Οδηγίες χρήσης: Συνιστάται η λήψη μίας ή δύο καψουλών ημερησίως.

Προειδοποιήσεις

• Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.
• Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
• Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
• Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμ‑ βουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
• Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στην επισήμανση.
• Η ημερομηνία λήξης αναφέρεται σε προϊόν σωστά φυλασσόμενο στην αρχική συσκευασία.
• Φυλάσσετε σε δροσερό και ξηρό μέρος προστατευμένο από το φως

Προϊόν της εταιρείας ITALFARMACO. Υπέυθυνος κυκλοφορίας στην Ελλάδα: ITF Hellas Α.Ε.

Μορφή προϊόντος
Κάψουλες
Κατηγορία Προϊόντος
Συμπληρώματα & Εναλλακτικά
Discount
15%
No reviews

Συνήθως αγοράστηκαν μαζί:

Προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών